Over ons

Over ons

Wij zijn team Diedeltje Dei.
Enthousiast, betrokken en met een krachtige visie.
Kinder-dag-opvang moet de nadruk leggen op het kind en de dag, en niet de opvang. Wij bieden meer dan een onderdak, meer dan alleen een plek waar je je kind brengt om zelf te kunnen werken.
Bij Diedeltje Dei is elke dag een belevenis!
Uw kind gaat ergens naar toe, in plaats van ergens vandaan.

Ieder van ons brengt ervaring en enthousiasme mee vanuit verschillende vakgebieden.
Vanuit onze achtergronden vullen we elkaar aan en verrijken we de belevenis van het kind.

Voorstelrondje

Hoi, ik ben Alinda, geboren in 1988 en moeder van 3 kinderen. Ik heb in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan bij verschillende soorten kinderdagopvang. Mijn beeld van de ideale dagopvang begon in die jaren steeds meer vorm te krijgen.

Ik zou willen werken bij een opvang met aandacht voor meer dan slapen, eten en een dagindeling. De natuur zou een centrale rol moeten krijgen: een beleeftuin, een eigen moestuin, fysiek contact met dieren en verantwoorde, natuurlijke voeding. Ook de sociale en emotionele structuren tussen de kinderen en de begeleiders - zo pril en puur - zou ik willen omarmen en ontplooien. Het moest ook kleinschalig en vertrouwd zijn, met zoveel mogelijk dezelfde begeleiders op dezelfde dagen, zodat het zou voelen als een tweede (t)huis. Er was alleen één probleem: zo’n dagopvang bestond niet.

Zoals wel vaker het geval is bij grote dromen: als het echt moet worden wat jij wilt, zul je het zelf moeten doen. Dat besef groeide uit tot een businessplan, en uiteindelijk tot mijn eigen kinderdagopvang. In 2020 kreeg ik de sleutel van de locatie waar ik mijn droom kon waarmaken. Natuurlijk moest ik mijn plannen gieten in een verantwoorde visie en uitgewerkt beleid, maar eigenlijk is de droom daar alleen maar mooier van geworden. Alle wensen zijn gewogen en tot een schitterend geheel gesmeed: Diedeltje Dei, de dagopvang waar je thuis komt.